Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Οικογένεια Μιχαηλίδη
Για δεκαετίες η αγάπη της οικογένειας Μιχαηλίδη για την άμπελο και η ερασιτεχνική της ενασχόληση με την οινοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να εμφυσήσει το μεράκι της αμπελοκαλλιέργειας και στην επόμενη γενιά με αποτέλεσμα το 2004 ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο χώρο των εμφιαλωμένων οίνων, ξεκινώντας να υλοποιεί την επένδυση ενός σχεδίου για τη δημιουργία πρότυπων οινοποιητικών εγκαταστάσεων.
Το σύγχρονο οινοποιείο που κατασκευάστηκε μέσα στο κτήμα βρίσκεται στον Αγιο Αθανάσιο Δράμας, μια εύφορη περιοχή κοντά στους αρχαίους Φιλίππους ιστορικά συνδεδεμένη με την οινοποιία αφού τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την καλλιέργεια της αμπέλου αλλά και ύπαρξη αρχαίου πατητηριού στους Ελληνιστικούς χρόνους.
Τα 90 στρέμματα του ιδιόκτητου αμπελώνα είναι ενταγμένα στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αμπελώνων (Οικολογική Καλλιέργεια) και έχουν καλυφθεί από τις πλέον κοσμοπολίτικες ποικιλίες (Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah και Merlot) έχουν αγοραστεί από γαλλικά και ελληνικά φυτώρια και έχουν αναπτυχθεί με προσοχή ώστε να δώσουν τον καρπό τους μετά από 3 περίπου χρόνια.
Ο πρώτος εμφιαλωμένος οίνος κυκλοφορεί στην αγορά με την ετικέτα ΑΝΘΑΛΕΙΑ (η αλιεία των ανθών).
Ο λευκός οίνος που προέκυψε από την ισορροπημένη μίξη των ποικιλιών CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC εμφιαλώθηκε το 2005 σε 7,000 φιάλες.
Το 2006 το Κτήμα Μιχαηλίδη εμφιαλώνει την ΜΕΛΑΧΡΩ, έναν ερυθρό οίνο του τρύγου 2004 ο οποίος έδωσε 18,000 αριθμημένες φιάλες από τις ποικιλίες SYRAH, CABERNET SAUVIGNON και MERLOT. Η παραμονή σε δρύινα καινούργια βαρέλια για 12 μήνες πριν την εμφιάλωση ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χαρισματικών γαλλικών ποικιλιών.
Τα μελλοντικά σχέδια του Κτήματος Μιχαηλίδη περιλαμβάνουν επιλεγμένους μονοποικιλιακούς οίνους, μικρές εμφιαλώσεις και τη δημιουργία και καλλιέργεια νέων αμπελώνων για την ανάπτυξη νέων ποικιλιών από τις οποίες θα προκύψουν οι επόμενες ετικέτες μας με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της οινικής συλλογής του κτήματος . Από το 2006 τηρεί αυστηρά τους διεθνείς κανονισμούς ποιότητας και υγιεινής νε πιστοποίηση αριθμού ISO9001, πετυχαίνοντας έτσι σύγχρονη και αποτελεσματική παραγωγική διαδικασία με στόχο την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

our guests, the whole planet earth